F. Ilmo Linturin suvunhaara

Ilmo Aulis Veikko Linturi syntyi Köyliössä 22.11.1894. Käytyään keskikoulun Rauman yhteiskoulussa hän jatkoi suorittamalla 6:nnen ja 7:nnen luokan Uudenkaupungin yhteislyseossa. Sieltä hän siirtyi v. 18 Suomen Tykistöupseerikouluun Lappeenrantaan. Suoritettuaan sen Ilmo korotettiin vänrikiksi v. 19. Sen jälkeen hänet komennettiin Suomen kadettikoulun edeltäjään. Sitä seurasi v. 21 ylennys luutnantiksi. Yksikössään kenttätykistörykmentti I:ssä Ilmo ei viihtynyt kovinkaan kauan, vaan jo v. 22 hän siirtyi ensin Ruskealan piirin ja v. 27 Impilahden piirin nimismieheksi. Ilmo hoiti tätä virkaa vuoteen 33.

Palveltuaan puutavara-alalla Ilmo perusti v. 40 Köyliöön lelutehtaan. Heikentyneen terveytensä vuoksi ja muovilelujen alkaessa syrjäyttää vaneerista valmistetut esineet Ilmo lopetti tehtaansa toiminnan v. 52. Hän viettää vaimoineen omassa äidiltään perimässään talossa vanhuudenpäiviään Köyliössä harrastaen puutarhanhoitoa ja valokuvausta.

Ilmo osallistui sekä talvi- että jatkosotaamme lähinnä koulutusupseerina. Hän on saanut asianomaiset sotien muistomitalit.

Nuorena Ilmo oli vanhemman veljensä Oivan rinnalla innokas urheilija. Hän ylsi suorituksiin, joita pidettiin 20-luvun molemmin puolin hyvinä. Mainittakoon tässä vain Ilmon saavutukset Kalevan kisoissa: pituushypyssä v. 15 toinen sija, korkeushypyssä v. 15 ja kolmiloikassa v. 15 ja 16 kolmas sija. Hän on myös käsistään erittäin näppärä ja saa aikaan melkein mitä tahansa. Liikemieheksi hänestä ei ole lainkaan. Sen sijaan hänellä on paljon samanlaista humoristista kertojanlahjaa, josta olen maininnut kertoessani Oiva-veljestä.

Puoliso vuodesta 21 alkaen Kirsti Aliisa Elomaa, s. 12.12.1899 Kymissä. Kirsti suoritti keskikoulun v. 17 ja toimi sen jälkeen avioliittonsa solmimiseen saakka Riihimäen Lasi oy:n konttoristina. Aviosta syntyi kaksi tytärtä:

II 1/2 Kirsti Liisa Marjatta

s. 12.5.1925 Harlussa, keskikoulu v. 40. Ensi avio kartanonomistaja Jaakko Rauanheimon (Järnefelt) kanssa v. 44; avioero viitisen vuoden kuluttua. Toinen avioliitto v. 54 metsänhoitaja Klaus Heikki Paalasen kanssa. Liisa oli vuodesta 46 ulkoministeriössä mm. Suomen Brysselin-lähetystössä. Vuodesta 55 Liisa on ollut Sanoma oy:n palveluksessa. Kummastakaan aviosta ei ole lapsia.  Saatuaan aivohalvauksen helmi-maaliskuun vaihteessa v. 2003 Liisa eli vuoteen omana parin kuukauden päivät. Hän menehtyi 29.4.2003.

Heikki Paalanen on syntynyt 18.11.1924, ylioppilas hänestä tuli v. 43 ja metsänhoitaja ja MMK v. 49. Heikki oli Brysselissä toimineen puutavara-agentuuri Finnobelin palveluksessa v. 51-52, Suomen Pireuksessa, Kreikassa, olevan konsulaatin sihteerinä 52-54, Suomen Ulkomaankauppaliitossa 54-61, Suomen Messut-osuuskunnan palveluksessa vuodesta 61, sen apulaisjohtajana 63-66 sekä johtajana ja kotimaanosaston päällikkönä vuodesta 66.

II 2/2 Irma Inkeri

avioituneena Habbaba, syntyi 29.4.27 Impilahdella, tuli ylioppilaaksi v. 46 ja valmistui mainospiirtäjäksi. Solmi v. 51 Brysselissä avioliiton siellä opiskelleen insinööri-tohtori Hamdi Habbaban kanssa. Hamdi, joka on saanut ranskankielisen koulutuksen ja akateemisen sivistyksen, kuuluu Syyrian arabeihin ja asuu Damaskuksessa Syyriassa. Valmistuttuaan Habbaba toimi aluksi Damaskuksen yliopiston opettajana, mutta hänet kutsuttiin myöhemmin Syyriaan perustetun sokeritehtaan toimitusjohtajaksi. Puolisoilla ovat lapset

III 1/3 tytär Rania, s. 30.11.52. Asuu Kanadassa ja on koulutukseltaan insinööri.

III 2/3 tytär May, s. 8.3.54. Aviossa Habbaba-nimisen serkkunsa kanssa. Syyrian Aleppossa asuvalla pariskunnalla on ainakin kaksi lasta.

III 3/3 poika Mustapha, s. 24.11.63. Suomeen tultuaan ja asetuttuaan maahan hän muutti nimensä Musse Mikaeliksi. Pääsi ylioppilaaksi v. 1982. Työpaikka Valtiokonttorissa.

Hamdi Habbaba on keväällä 68 muuttanut ilmoituksensa mukaan poliittisista syistä Suomeen ja aikoo asettua tänne ainakin toistaiseksi. Ennen lopullista muuttoaan hän kuoli Pariisissa.

Ilmo nukahti oman puutarhansa lähellä kaivoa olevaan kulmaukseen 10.6.1982. Hän oli asettanut kätensä tyynyksi päänsä alle tuntiessaan kesken puuhansa loppunsa tulevan. Siitä hänet löysi Kirsti hetken kuluttua.

Kirsti kuoli perjantai-iltana 12.10 1984 Meilahden sairaalassa Helsingissä.